Märkmetoder

BRODYR

Denna teknik passar bra för en logotyp som skall hålla länge på tex en väska. Logon broderas direkt på ytan i önskat antal färger. Med användandet av många brodyrstygn skapas ett exklusivt och nästintill ett 3-D motiv.

DIGITALTRYCK

Digitaltryck är väl lämpat för både hårda produkter och kläder. Fördelarna med digitaltryck är att inga tryckplåtar behöver användas, man kan trycka bilder i fullfärg direkt på produkten. Metoden är snabb och lämplig vid små tryckvolymer.

DOMING

En märkningsmetod, där man genom kraftigt tryck, värme och ett speciellt mothåll uppnår en tredimensionell effekt. Logon behåller samma färg som materialet

LASERGRAVYR

Lasergravyr är en permanent märkning som mest används på metall men förekommer också på trä och plastmaterial

ROUND SCREEN

Med round screentryck är det möjligt att producera flerfärgade tryck runt om en produkt.

TAMPOTRYCK

Kallas för även för tampongtryck. Den möjliggör ett högt antal tryckfärgrer även på ojämna ytor. Vanligtsvis används denna tryckmetod på små objekt av plast eller andra hårda material där färgen överförs med en silikonkudde. Den här typen av tryck används generellt till mindre presentreklam, muggar och glas.

SCREENTRYCK

Screentryck är en tryckteknik där bläck stryks genom ett nät. Denna metod används på tyger, metall, plastpennor och konstläder ofta med plana ytor.

TRANSFERTRYCK

Transfer trycks först på en bärare. Bäraren värms sedan på produkten. Den största fördelen med transfer är att den kan lagerhållas den för snabb påvärmning på plaggen efter behov. Det är den vanligaste märkmetoden av arbetskläder. Men används även till t-shirts, väskor m.m.

VÄRMEPRÄGLING

En märkningsmetod där man genom kraftigt tryck, värme och ett speciellt mothåll uppnår en tredimdionell effekt. Logon behåller samma färg som materialet.